Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Sunday, May 14, 2006

 

Blog stories (4)

www.mithistorima.blogspot.com

Σ’ αυτή τη διεύθυνση έχει ’’καταθέσει’’ από τον Φεβρουάριο το ’’μυθιστόρημα’’ του με τίτλο ’’Δικαίωμα στο όνειρο’’ ο blogger Αδαής. Στην ουσία, δεν πρόκειται για κάτι μεγέθους μυθιστορήματος αλλά για ένα king size διήγημα. Η γραφή του δεν είναι κακή, διαθέτει την ικανότητα να ’’παντρεύει’’ με τον σωστό τρόπο (για τον αναγνώστη) απλές λέξεις και να τις μετατρέπει σε ολοκληρωμένες προτάσεις-σκέψεις. Εκείνο πάντως που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι σχεδόν από το... τίποτα και με πολύ κλασική μορφή στις ιδέες του (κορίτσι αγαπάει αγόρι, αγόρι αγαπάει κορίτσι, αγόρι πεθαίνει) σκαρώνει μια πολύ ευαίσθητη ιστορία και με αρκετό βάθος, χωρίς όμως να είναι πνιγμένη στην εσωστρέφεια. Ολο το μοτίβο ένα ταξίδι, μερικά γράμματα, δύο όνειρα-οράματα και πολλές δύσκολες αποφάσεις δεν αποτελεί κάτι πρωτότυπο. Ο ίδιος blogger έχει εκθέσει διήγημα του και σε άλλο χώρο (θα το διαβάσω κάποια άλλη στιγμή και θα γράψω σχετικά).



Comments:
έχω λατρέψει τα ΜΗ διαφημιστικά σχόλια που συνοδεύουν κάθε κείμενο... πολύ ευαίσθητη πρωτοβουλία...
 
@charlie alexandra
Φαντάζομαι ότι επέστρεψες και δεν μου στέλνει σχόλια η συμπαθής...γατούλα σου! Σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Το ΔΕΝ είναι διαφήμιση το γράφω όχι προς χάρη αστεισμού αλλά γιατί στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και...ανόητοι, όπως κάποιος που σε ένα μέιλ με κατηγόρησε ευθέως ότι είμαι ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου και για αυτό ''κόπτομαι'' να πουλάνε τα βιβλία και για αυτό άνοιξα το μπλογκ! Για αυτό και ετοιμάζω μερικές ακόμη ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ αυτή τη φορά εκπλήξεις στο μπλογκ. Τουλάχιστον, να περνάμε καλά και να χαμογελάμε γιατί μόνο έτσι αντιμετωπίζεις τους μικρονοϊκούς!
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?