Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Thursday, April 27, 2006

 

Site Ελλήνων συγγραφέων (Χ)

Χαριτόπουλος Διονύσης, users/otenet.gr/-charit/main.htm
Για αρκετό καιρό τα ’’προσωπικά δεδομένα’’ του Διονύση Χαριτόπουλου φιλοξενήθηκαν στο site με το όνομα του...Αρη Βελουχιώτη!!! Τελικά, ο Βελουχιώτης έμεινε στην...ησυχία του και το μοναδικό σημείο που υποδηλώνει τη σχέση του με τον συγγραφέα είναι η εκτενής παρουσίαση του βιβλίου ’’Αρης, ο αρχηγός των ατάκτων’’. Ο Χαριτόπουλος μετακόμισε σε προσωπικό του χώρο που περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα για να τον γνωρίσουν ακόμη καλύτερα οι αναγνώστες του.

Χονδρογιάννη Χριστίνα, www.chondrogianni.com
Αποσπάσματα από τα δύο βιβλία της συγγραφέως και εννέα κείμενα της είναι αρκετά για να γεμίσουν αξιοπρεπώς τον διαδικτυακό χώρο της. Ακόμη, υπάρχει και φόρουμ επικοινωνίας με τους επισκέπτες- αναγνώστες.

Χρυσόπουλος Χρήστος, chrissopoulos-vivlia.blogspot.com
Αλλος ένας συγγραφέας που διάλεξε το δρόμο του blog και όχι της ιστοσελίδας μετά τον Νίκο Δήμου και τον Αλέξη Σταμάτη. Δεν καταθέτει απόψεις όπως οι δύο προηγούμενοι αλλά χρησιμοποιεί τον χώρο για παρουσίαση του ίδιου και του έργου του. Θα βρείτε όσα τον αφορούν μέχρι λεπτομέρειες, ακόμη και επιλεγμένες γνώμες-κριτικές αναγνωστών (οι δικές μου αποσύρθηκαν διακριτικά μετά την πρώτη τους...εμφάνιση) στο διαδίκτυο.

Εκτός αλφαβητικής σειράς (το μάθαμε μόλις...χθες):
Παργινός Νίκος, www.parginos.gr
Ο Κερκυραίος συγγραφέας είδε το πιο πρόσφατο βιβλίο του την ’’Κρεμάλα’’ να μπαίνει στην δεύτερη έκδοση. Το site του είναι εξαιρετικά σχεδιασμένο με ένα σκίτσο του να δεσπόζει στην πρώτη σελίδα και μερικές ακόμη πρωτοτυπίες εκτός από τα...αναμενόμενα (βιογραφία, βιβλιογραφία, αρθρογραφία του κυρίως σε Κερκυραϊκά έντυπα) όπως την έκδοση και αποστολή newsletter από τον συγγραφέα αλλά και σκίτσα που έχει δημιουργήσει ο Παργινός. Site άξιο επίσκεψης....

Υποσημείωση: Εδώ κάπου τελειώνει η αναζήτηση στους διαδικτυακούς χώρους των Ελλήνων συγγραφέων αλλά και στα blog. Παρουσιάσαμε 41 διαδικτυακούς χώρους, παλαιών ή νέων συγγραφέων χωρίς διάκριση, ξεκινώντας από τις 24 Φεβρουαρίου. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμη που μας...ξέφυγαν. Κάθε ενδιαφερόμενος από εδώ και πέρα μπορεί να στείλει e-mail για να μας ενημερώσει για όσα διέλαθαν της προσοχής μας. Επειδή, απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η πλειοψηφία αυτών των διαδικτυακών χώρων κατασκευάστηκαν με έξοδα των συγγραφέων και χωρίς τη βοήθεια χορηγών ή τη συνδρομή των εκδοτικών τους οίκων καλό θα ήταν (μια και η λίστα είναι στην ουσία έτοιμη) οι δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι, κριτικοί που ασχολούνται με το χώρο του βιβλίου και της λογοτεχνίας (και όπως επίσης γνωρίζω επισκέπτονται αυτό το blog για να το σχολιάσουν, να το λοιδωρήσουν ή να στοιχηματίσουν περί της ταυτότητάς μου) να αναδείξουν αυτές τις προσπάθειες με κάποιες αναφορές. Προτροπή και ιδέα είναι, όποιος θέλει την ακολουθεί, έργο στην ουσία θα προσφέρει στους συγγραφείς που αποφάσισαν πρώτοι από όλους (αυτοί οι 41) να ’’εκτεθούν’’ στο διαδίκτυο. Είναι βέβαιο ότι σε μερικά χρόνια από τώρα δεν θα υπάρχει συγγραφέας χωρίς τον προσωπικό του διαδικτυακό χώρο αλλά μέχρι τότε οι έχοντες τη δύναμη (της γραφίδας) ας ’’ανταμείψουν’’ τον κόπο, το μεράκι και τα έξοδα όσων ’’τόλμησαν’’...
Comments:
Διονύσης είναι ο Χαριτόπουλος.
 
@διονύσης
ΟΚ, ευχαριστώ, τακτοποιήθηκε
 
Ώς υπεύθυνος της εταιρίας που έχει ασχοληθεί με την δημιουργία και την ανάπτυξη του web site του Νίκου Παργινού, θέλω να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια.
Χαιρόμαι, ειλικρινά, όταν βλέπω ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν την καλή δουλειά.
 
@ανώνυμε
δεν έγραψα κάτι περισσότερο ή λιγότερο από όσα είδα. Τα συγχαρητήρια σε σένα, αφού είσαι ο υπεύθυνος μιας καλής προσπάθειας και δουλειάς.
 
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για την προσωπική μου ιστοσελίδα. Χαίρομαι επίσης για τη διευθέτηση της παρεξήγησης που είχες με την Ελένη Γκίκα την οποία θεωρώ έναν από τους κορυφαίους ανθρώπους του πνεύματος και της δημοσιογραφίας στο χώρο μας. Όσο για τη δική σου προσπάθεια, ένα μεγάλο μπράβο. Ήδη το blog σου βρίσκεται στα Links και του δικού μου blog.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?