Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Friday, March 10, 2006

 

Site Ελλήνων συγγραφέων (Κ)

Καζαντζάκης Νίκος, homepages.pathfinder.gr/KazanO/
Ιστοσελίδα με πολλά σπάνια και άγνωστα στοιχεία (αλλά και φωτογραφίες) από τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Παρότι, η κατασκευή της μοιάζει ατελής ή ημιτελής έχει ενδιαφέρον. Δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για σελίδα αναγνώστη του Καζαντζάκη, οργάνωσης ή φορέα....


Καρακάσης Κώστας, www.k-karakassis.com

Δεν κατάλαβα αν πρόκειται για....φάρσα ή για ιστοσελίδα υπό κατασκευή. Πάντως, στην είσοδο αυτού που έπρεπε να είναι το site του πλέον ευπώλητου -και λιγότερο διαφημισμένου- Ελληνα συγγραφέα υπάρχουν δύο φωτογραφίες: Μια με ένα ζευγάρι ροζ παντόφλες (!) και μια ακόμη με μια αιώρα σε ένα μαγευτικό καλοκαιρινό τοπίο. Είναι περιτρυγυρισμένες από πολλά links λατινόφωνης εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων...Πέραν τούτου ουδέν. Για του...γραπτού το αληθές, δημοσιεύω και την φωτογραφία της...χαλαρωτικής αιώρας!

Καραπάνου Ρούλα, www.karapanou.gr
Ομορφο οπτικά site. Στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι του υπάρχουν περιλήψεις και αποσπάσματα από τα πέντε βιβλία που έχει εκδώσει μέχρι τώρα η συγγραφέας.

Καρύδας Δημήτρης, www.dimitris-karydas.gr
Site που ξεκινάει με animation. Στην πρώτη σελίδα υπάρχει ένας φοριαμός με φακέλλους που οδηγεί στα θέματα του site. Πέραν του εκτενέστατου βιογραφικού που αφορά περισσότερο την δημοσιογραφική δράση του συγγραφέα, υπάρχουν λεπτομέρειες για τον τρόπο που γράφτηκε το πρώτο του βιβλίο (Lucky Strike) αλλά και μια αυτοτελής ιστορία κεφάλαιο που δεν συμπεριλήφθηκε στην έκδοση.

Κοντολέων Μάνος, www.kontoleon.gr
Με έμφαση στο ασπρόμαυρο και εξαιρετικά σοβαρό ύφος (όπως σοβαρός και μετρημένος είναι ο ιδιοκτήτης της) η ιστοσελίδα του Μάνου Κοντολέοντα. Ο συγγραφέας ανάλογα με τις εκφράσεις της δουλειάς του έχει διαχωρίσει το site με τον εύστοχο τίτλο ’’Τα 3 πρόσωπα του συγγραφέα’’. Στα επι μέρους και κάτω από τον τίτλο ’’Τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται’’ υπάρχουν η ζωή, το έργο και συνεντεύξεις του ενώ το site συμπληρώνει ένα πλούσιο αρχείο άλλων κειμένων που έχει γράψει, μια επιλογή κριτικών αλλά και απόψεις αναγνωστών.

Κορτώ Αύγουστος, www.corteau.gr
Λιτό σε εμφάνιση αλλά ουσιαστικό σε περιεχόμενο είναι το site του Αύγουστου Κορτώ. Το βιογραφικό του είναι γραμμένο με απολαυστικό (έως ξεκαρδιστικό για τον αναγνώστη) αυτοσαρκαστικό ύφος, ενώ υπάρχουν εκτενείς αναφορές στην πλούσια βιβλιογραφία του νεαρού συγγραφέα και αποσπάσματα κριτικών.

Κουτσάκης Πολυχρόνης, www.polychronis.com
Πολύ προσεγμένο και δίγλωσσο (αφού κάνει και διεθνή καριέρα θεατρικού συγγραφέα) το site του Κρητικού Πολυχρόνη Κουτσάκη. Περιλαμβάνει εκτός από το βιογραφικό μια εντυπωσιακή (και μακροσκελή) λίστα σπουδών και φυσικά αναφορές σε όλες του τις δουλειές. Εντυπωσιακό και το τμήμα με τις φωτογραφίες από την προσωπική ζωή του. Η αισθητική του συνολικά είναι παρα πολύ καλή, όπως και οι χρωματικές επιλογές που ’’ντύνουν’’ την ιστοσελίδα.

Κουτσουρέλης Κώστας, www.koutsourelis.gr
Site για πολύωρο σερφάρισμα αφού πέραν των στοιχείων ταυτότητας και γνωριμίας ο Κώστας Κουτσουρέλης έχει συμπεριλάβει πολλά αποσπάσματα από την πλούσια δραστηριότητα του. Και αυτό το συγγραφικό παρελθόν έχει απ΄όλα: Αφηγήματα, μεταφράσεις, άρθρα στον ημερήσιο πολιτικό τύπο αλλά και ποιήματα.


Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?