Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Friday, February 24, 2006

 

Site Ελλήνων συγγραφέων (Α)

Σιγά-σιγά το διαδίκτυο αρχίζει και αποκτά ολοένα και περισσότερα site Ελλήνων συγγραφέων που βγαίνουν από την...εσωστρέφεια τους και αποφασίζουν να εκτεθούν. Κάθισα και έψαξα (δεν είναι και πολύ εύκολο...) και πιστεύω ότι έχω βρει τα περισσότερα αν όχι όλα (κάθε πρόταση ή πληροφόρηση αποδεκτή). Να ξεκαθαρίσω ότι επειδή ώρα διαθέσιμη δεν υπάρχει, εξαίρεσα site συγγραφέων δοκιμίων ή εξειδικευμένων έργων, όπως επίσης και των ποιητών (πλην εξαιρέσεων). Ελπίζω ότι δεν αδίκησα κάποιους αλλά δεν προλαβαίνω να τα επισκεφτώ όλα. Δεν θα κάνω μια απλή καταγραφή των sites αλλά και μια μικρή ανάλυση των περιεχομένων τους. Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι αρκετοί νέοι συγγραφείς έχουν site στο Internet και ότι αρκετοί (νέοι ή παλαιότεροι) προσφέρουν εκτός από τα τυπικά (βιογραφικό, βιβλιογραφία κλπ.) και δωρεάν κομμάτια του έργου τους ή ακόμη και διηγήματα γραμμένα μόνο για το δίκτυο! ’Οπως ακριβώς συνηθίζεται από τους σύγχρονους Αμερικάνους συγγραφείς.
Η παρουσίαση θα γίνει αλφαβητικά με βάση το πρώτο γράμμα του επιθέτου. Αρχίζω από το Α...
Αγγελής Χρήστος, www.christos-angelis.gr
Δεν τον γνώριζα αφού ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. Το μοναδικό (;) του βιβλίο στα ελληνικά με τον τίτλο ’’Καλώς ήλθατε στη βίλα’’ εκδόθηκε από την Εμπειρία Εκδοτική. Το σάιτ του είναι δίγλωσσο (και στα Αγγλικά) με τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να διαβάσουν ή να ’’κατεβάσουν’’ τα δύο πρώτα κεφάλαια του βιβλίου.
Αποστολίδης Ρένος, www.renosapostolidis.gr
Διαδυκτιακός τόπος για να μην ξεχάσουμε ένα από τους μεγάλους των ελληνικών γραμμάτων που έφυγε πλήρης ημερών το 2004 αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο έργο. Μόνο το βιογραφικό του καταλαμβάνει οκτώ σελίδες στο site, ενώ υπάρχουν ακόμη όλα του τα έργα και η δυνατότητα κλικάροντας στο ’’Βιβλιοπωλείο’’ ο επισκέπτης να αγοράσει τα έργα του Ρένου Αποστολίδη με έκπτωση 20%.
Αρβανιτάκης Αλέξης, www.geocities.com/Athens/Atlantis
Δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να συμπεριλάβω το όνομα του Αρβανιτάκη στη λίστα αφού έχει να γράψει από το 1998! Το site είναι εντελώς ερασιτεχνικό στον περιορισμένο χώρο που διαθέτουν τα geocities για δωρεάν ιστοσελίδες και το μεγαλύτερο μέρος του περιλαμβάνει κριτικές του τύπου για το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα, το ’’Βραδυνό Φως’’....




Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?