Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Saturday, February 11, 2006

 

O κυρίαρχος των...media!


Το βιβλίο της κ. Παναγιωταρέα το διάβασα (ίσα-ίσα άντεξα δηλαδή, γιατί το τελείωσα μέσα σε μπαράζ χασμουρητών) για τον ίδιο λόγο που το διάβασαν, όπως φαντάζομαι, οι περισσότεροι: Από απλή περιέργεια. ’’Ο κυρίαρχος των οκτώ’’ εκεί ακριβώς πόνταρε όσον αφορά την αγοραστικη επιτυχία του. Στην περιέργεια του κόσμου να κρυφοκοιτάξει στον κόσμο των επώνυμων τηλεοπτικών αστέρων. Στην πραγματικότητα είναι μια ξεκάθαρη τακτοποίηση λογαριασμών. Η κυρία Παναγιωταρέα χρ ωστούσε στον κ.Χατζηνικολάου ένα παλαιότερο ’’σκούπισμα’’ της από τον ALPHA και κέρδισε ένα πόντο παραπάνω. Ο εξαναγκασμός σε παραίτηση ξεχνιέται εύκολα, ένα βιβλίο μένει. Φυσικά, και για λόγους ουσίας και για λόγους μυστηρίου η συγγραφέας σε όλες τις συνεντεύξεις της αρνείται με αστείες αμφισημίες ότι το βιβλίο της αναφέρεται στον κ.Χατζηνικολάου αλλά οι πάντες ξέρουν την αλήθεια. Η ’’φωτογράφιση’’ του είναι απόλυτη και σε εκφράσεις και σε σκηνές και όσον αφορά τα προσωπικά ή τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής του όπως κατ’ επανάληψη αναφέρθηκε στον τύπο....Ακόμη και ο αρχικός τίτλος που τελικά δεν προτιμήθηκε (Οι 11 μικροί φόνοι του Πέτρου Χατζηπέτρου) δεν αφήνει αμφιβολίες.
Εσωτερικές υποθέσεις και ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι το βιβλίο, η Παναγιωταρέα με ρεβανσιστικές διαθέσεις αναπαρήγαγε την καθημερινότητά της και δίχασε τον δημοσιογραφικό κόσμο για το ποιόν από τους δύο αντιπαθεί περισσότερο. Οπως λένε οι φίλοι μου από τον χώρο των media ’’έφτασε στο τέλος να μας κάνει συμπαθή τον Χατζηνικολάου’’...
Εμένα δεν με νοιάζει ο καβγάς τους, ούτε τα προσωπικά τους αλλά το βιβλίο. Επιεικώς είναι άθλιο, κακογραμένο, με ξύλινη δημοσιογραφική γλώσα και εξώφυλλο κακέκτυπη αντιγραφή από παλαιότερο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού FUTURA. Η πλοκή του είναι σχεδόν προβλέψιμη έως αδιάφορη ανάλογα την οπτική γωνία του καθενός. Σπανίως δωρίζω βιβλία που έχω αγοράσει αλλά αυτό μάλλον θα το ξεφορτωθώ αφού όλο και κάποιος ανυποψίαστος φίλος θα θέλει να εκσταστιαστεί με τα κατορθώματα των επώνυμων των media.
Βαθμολογία: 3 (και πολλά είναι, με άριστα το 10)

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?